joi, 30 iunie 2011

Arsurile solare-remedii

Cei mai multi dintre noi prefera vremea insorita.Soarele este benefic pentru starea noastra generala de sanatate ,ne face sa ne simtim mai bine si sa fim mai optimisti.
Cu toate ca a sta la plaja este placut exista si riscuri.Mai jos veti gasi cateva sfaturi utila despre cum sa ne tratam dupa o arsura solara.
Aplicati comprese calmante.Dupa arsura,pielea este incinsa si inflamata.Racoriti-o cu ajutorul compreselor imbibate cu apa rece ,repetand de cateva ori pe zi ,in reprize de 10-15 minute.
Ca alternativa la comprese puteti face o baie rece.Adaugati apa calda pana cand obtineti o temperatura confortabila.Uscati pielea prin tamponare usoara cu un prosop curat.Puteti reduce usturimea ,durerea si inflamatia cu bicarbonate de sodium,otet sau faina de ovaz.
Adaugati din belsug bicarbonate de sodium in apa de baie putin calduta.In loc sa va stergeti cu prosopul lasati solutia sa se usuce pe piele.
Adaugati 1 cana de otet de mere la 1 cada de baie cu apa aproape rece.
Daca arsura se intinde pe o suprafata mare adaugati ½ cana de ovaz la 1 cada de apa aproape rece.Cufundati-va in aceasta apa 15-20 minute.
Folositi sapun pentru copii si clatiti foarte bine.Evitati baile cu spumant.
Ca sa va calmati durerea puteti lua antiinflamator sau ibuprofen.

Un comentariu: