miercuri, 8 iunie 2011

Avantajele de a fi grasuta

Ai cateva kilograme in plus, n-o sa spui cate, pentru ca esti o delicata, asa ceva nu se spune, si chiar daca te simti bine in pielea ta, stii ca n-ar fi rau sa reusesti sa intri si in hainele pe care le-ai cumparat toamna trecuta si au ramas cu eticheta inca atasata.

Inainte sa faci din tantar armasar si sa incepi vreo dieta de infometare, afla de ce cele ca tine ar trebui sa fie fericite. Exista si avantaje in a fi mai rotunjoara si nu ne referim la gusturile unei parti dintre barbati.

Conform Ivillage, si pe planul sanatatii ai de castigat, inima ta fiind mai sanatoasa, pielea mai stralucitoare, avand oase mai puternice, fertilitate mai mare si, per total, o speranta de viata mai mare. In plus, probabil esti deja obisnuita sa iei de la viata ce e mai dulce.

O inima mai sanatoasa

Femeile cu solduri mai mari prezinta un risc scazut de boli de inima si de mortalitate prematura, a aratat un studiu recent publicat in British Medical Journal. Cele aflate la polul opus au cel mai mare risc de a se imbolnavi de inima, mai arata cercetarea. Asa ca daca ai corpul in forma de para, considera-te norocoasa.

Piele care straluceste

O cercetare recenta realizata pe mai multe perechi de gemeni a aratat ca sora cu un indice de masa corporala mai mare era perceputa de ceilalti ca fiind si mai tanara.

Amy Hendel, expert in nutritie si fitness de peste ocean, explica faptul ca un chip unde oasele sunt foarte conturate da impresia de cativa ani in plus, in timp ce o infatisare mai "rotunda" da impresia unei persoane mai tinere.

Mai mult, pielea e mai intinsa in cazul grasutelor, iar unele riduri dispar sau sunt mult mai putin vizibile.
Mai exact, femeile care au un indice de masa corporala sub 18,5 atunci cand raman gravide au sanse mari sa piarda sarcina in primele 3 luni. In acest caz, se pare ca cele cateva kilograme in plus peste medie sunt cele care fac diferenta intre a deveni mamica sau nu.

Oase mai puternice

Un surplus de carne pe oase pazeste de osteoporoza, o boala despre care s-a aratat statistic ca apare mai putin in cazul femeilor supraponderale. Pentru a te asigura ca oasele tale au parte de cel mai bun tratament, plimba-te.

Viata mai lunga

Fie si numai cateva kilograme in plus iti cresc speranta de viata, arata un studiu publicat in Kaiser Permanente. Un altul a aratat ca persoanele supraponderale traiesc mai mult decat cele obeze, cu o greutate sub medie sau normala.

Cele cateva kilograme in plus protejeaza de mai multe boli ce pot duce la moartea prematura. Se crede ca depozitele de grasime sunt utile organismului in caz de boala, tinandu-l puternic in timpul perioadei de convalescenta si recuperare.

Un comentariu: